Judit
-2 °C
8 °C

Egymillió játékost vár a Rekonstruction

New Scientist
2003.04.28. 11:55
Bemutatták az első olyan internetes játékot, amely egyszerre egymillió felhasználó szórakozását biztosítja. A Rekonstruction csak 2004 őszén kerül kereskedelmi forgalomba, de a készítők már elárultak néhány részletet: a játékosoknak kell majd benépesíteniük és újjáépíteniük a Földet, mind fizikailag, gazdaságilag és politikailag. A játék története négyszáz évvel a jövőben, egy katasztrofális aszteroida-becsapódás után játszódik.

Chris DiBona, a Damage Studios játékfejlesztője elmondta, hogy igen drága és időigényes munkával lehet csak létrehozni egy olyan világot, amely méretes, ugyanakkor nincsen tele ismétlődésekkel. A több játékost támogató játékok általában ugyanazt a világot másolják le többször. Az Everquest például 450 ezer játékost támogat, de a virtuális világot ehhez 32 elkülönített részre kellett szétdarabolniuk. Ezzel szemben a Rekonstruction egyetlen világában játszhat majd egymással egymillió szereplő.

Andy Phelps, a Rochester Institute of Technology játékfejlesztő szakértője úgy véli, hogy technológiailag létre lehet hozni egy ilyen játékot, ugyanakkor az egyedülálló méretek miatt váratlan problémák merülhetnek fel.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!