Dömötör
12 °C
14 °C

Hordozható GSM-hálózatot rendel az amerikai hadsereg

pte
2003.05.05. 11:31
Az US Army szerződést kötött a Cell-Tel Government Systems-el három különleges MilWave GSM-hálózat vásárlására. A döntés felér az amerikai anti-GSM lobbi vereségével, amely a konkurens CDMA technológia mellett szállít síkra. Darrell Issa republikánus kongresszusi képviselő kisebb nemzetközi botrányt keltett, amikor a "francia-német GSM technológia" ellen akciót kezdeményezett.

A CDMA és a Qualcomm fellegvára, San Diego képviselője százezer amerikai munkahely megszűnéséről vizionált, ha az amerikai hadsereg GSM-hálózatot létesít Irakban. Viszont az interWAVE eszközein alapuló "Network in a Box" (NIB) megoldást választva a hadsereg éppen az amerikai munkahelyeket támogatja.

A nagyjából "tower" PC méretű NIB teljes GSM hálózatot egyesít magában. Tartalmazza a Mobile Switching Centert (MSC), a Base Station Controllert (BSC) és a 850, 900, 1800 valamint 1900 MHZ-es adóállomást (BST).

A berendezést két személy képes mozgatni, és ezzel teljesíti a hadsereg egyik fontos feltételét. Az ígéretek szerint a NIB gyorsan és egyszerűen üzembe helyezhető, és egyidejűleg száz beszélgetés kezelésére képes. Független GSM-hálózat létesítésére és a meglevő infrastruktúra kiegészítésére egyaránt alkalmas.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.