Ambrus
-7 °C
3 °C

Internetkávézókat nyit a kínai állam

Napi Gazdaság
2003.06.10. 12:45
Kínában tíz helyi társaság kapott engedélyt internet café láncok nyitásához, emögött elemzők szerint a kisebb szereplők kiszorítása, illetve az érzékeny politikai információk terjedésének egyre erősebb állami kontrollja áll.

A franchise licencekhez jutók között ennek megfelelően több állami tulajdonú társaság is szerepel: például a China United Telecommunications Corp, a China Unicom Ltd, a Great Wall Broadband Network Service Co Ltd és más, a kulturális tárca által alapított társaságok. A tárca egy hivatalnoka szerint azonban ez semmiképpen sem jelenti a magán internetkávézók bezárását, avagy törvényen kívül helyezését - Kínában a mintegy 110 ezer internet café 95 százaléka magánkézben van.

Az új piaci szereplőknek legalább 20 cafét kell nyitniuk két városban, vagy tartományban. A kormányzat újbb licenszek kiadását egyelőre nem tervezi, de várja külföldi társaságok megjelenését is. A kicsi, "alternatív" nethelyek által uralt kínai internet café piac nagysága 12 milliárd dollár körüli, a felhasználók derékhadát szörföző, illetve játszó diákok adják.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.