Miklós
-7 °C
2 °C

Új telefonok és papírkép a Nokiától

Index
2003.06.16. 16:16
A Nokia Helsinkiben mutatta be a Nokia 3100-et, amely a mobil személyre szabhatóságát állítja a középpontba. Az önkifejezést ösztönző Nokia 3100 nagyméretű színes kijelzőt, MMS szolgáltatást, és játék-funkciókat tartalmaz. A cserélhető elő- és hátlapok egyedülálló, áttetsző anyagból és grafikákkal készültek. A mindössze 85 gramm tömegű, háromsávos Nokia 3100 telefon 2003. harmadik negyedévében jelenik meg Európában, Afrikában és a Távol-Keleten.

A Nokia 6600 bemutatásával újabb eszközzel bővül a mobilgyártó imaging telefonjainak sora. A Nokia 6600-t a videofelvételek rögzítéséhez beépített VGA kamerával, valamint kétszeres digitális zoom-mal rendelkező fényképezőgéppel szerelték fel, kijelzője pedig 65536 színt képes megjeleníteni. A telefon RealVideo és 3GPP formátumban rögzít, küld és fogad hanggal kísért videofelvételeket.

A háromsávos telefon személyes információkezelő (Personal Information Management, PIM) alkalmazásai, biztonságos e-mail kapcsolata, zavartalan fájl-letöltési szolgáltatása, és az xHTML böngészőnek köszönhetően gazdagabb mobiltartalmakhoz biztosított hozzáférést. A Series 60 platformon alapuló Nokia 6600 a tervek szerint 2003 utolsó negyedévében lesz kapható az európai, afrikai és távol-keleti piacon.

A Nokia és a Kodak együttműködési megállapodást írt alá, amely a felhasználók számára kényelmes megoldást biztosít a digitális felvételek tárolására és kinyomtatására. A fényképek a telefon segítségével feltölthetők az internetre, a Kodak Picture Center-be, ahol a képek papírmásolata is megrendelhető.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.