Salamon
7 °C
13 °C

Félnek, de nem védekeznek az internetezők

MTI
2003.06.16. 19:32
Magyarországon az otthon széles sávon internetezők 94 százaléka tart külső támadástól, de csak 42 százalékuk használ vírusvédelmi programot, tűzfalat.

A Symantec Magyarország megbízásából készült felmérés szerint az otthon széles sávon internetezők 44 százaléka csak vírusvédelmi programot használ, és 3 százalékuknak van tűzfal is a gépén.

Az internetezők 11 százaléka sem tűzfalat, sem víruselhárítót nem használ. A felmérés szerint e körben az internetezők 76 százalékát már érte külső támadás, és minden negyedik felhasználónak veszett el, vagy sérült meg adata számítógépvírus, hacker-támadás, vagy rosszakaratú program által okozott fertőzés következtében.

A felmérésben résztvevők 37 százaléka fontos pénzügyi vagy személyes jellegű adatokat is tárol a gépén, s 26 százalékuk a gépen tárolja jelszavait.

A kutatás során kiderült az is, hogy a felhasználók 7,26 százalékát már komoly támadás is érte, 22 százalékuknak már lopták el internet címét, vagy hozzájárulása nélkül rajta keresztül használták a világhálót, egy százalékuk pedig bankkártya visszaélésre panaszkodva feltételezte, hogy személyes jellegű adatait számítógépéből lopták el.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!