Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Otthagyta állását a Linux atyja

MTI
2003.06.17. 14:23
Linus Torvalds, a szabad forráskódú Linux operációs rendszer atyja megválik a kaliforniai Transmeta áramkörgyártó cégtől és teljes egészében a Linux kereskedelmi felhasználását célzó továbbfejlesztésének szenteli idejét az IBM, a Hewlett-Packard, az Intel és a NEC által alapított Open Source Development Lab (OSDL) cégnél.

Az alacsony energiafogyasztású áramkörök gyártására szakosodott Transmeta eddig is támogatta Linus Torvalds Linux-továbbfejlesztő tevékenységét, ő azonban minden idejét erre kívánja fordítani a jövőben.

Linus Torvalds 1991-ben alkotta meg a Linux operációs rendszer alapjait és azt egy általános felhasználási licenc (General Public License, GPL) védelmében mindenki számára elérhető módon a nyílt forráskód továbbfejlesztésre kínálta fel. Torvals az elmúlt években csak a kernel, a rendszer magját alkotó forráskód fejlesztésével foglalkozott és fenntartotta magának a döntés jogát a mások által alkotott programelemek felvételére, illetve elutasítására. A Linux mára már a Microsoft szemében is a legnagyobb kihívássá nőtte ki magát.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!