Natália
-3 °C
8 °C

Minden második német az interneten

dpa
2003.06.23. 18:46
Tavalyhoz képest 5,4 millió fővel bővült és 32,1 millióra nőtt az internetezők németországi tábora. Ez annyit tesz, hogy az ország 14 év feletti lakosságának fele használja a világhálót, derült ki az Emnid és a "D21" kezdeményezés közös felméréséből.

Viszont a németek 43 százaléka változatlanul hallani sem akar a világhálóról. A szociálisan hátrányos helyzetűek és az idősek számára pedig szinte elérhetetlen ez a terület. Ezen kívül férfiak aránya is tovább fokozódik. A 30 ezer fő bevonásával készült országos felmérés alapján 14 és 40 év között a férfiak 80 százaléka és a nők 68 százaléka szörföl a világhálón.

Ezzel a két nem között tovább nyílott az olló. A jelenség oka egyebek mellett az internetes szolgáltatók reklámstratégiájában rejtezhet. Úgy kínálják az internetet, mintha egy autót akarnának eladni: az előnyök kihangsúlyozása helyett a sebességre helyezik a hangsúlyt. Nagy meglepetést jelentett ugyanakkor az elmúlt évhez képest, hogy már minden második német munkanélküli használja az internetet.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!