Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Hordozhatóvá válhat a telefonszám

Index
2003.07.17. 15:45
A hírközlésről szóló 2001. évi XL. törvény az uniós irányelvekhez igazodóan a verseny elősegítése és élénkítése érdekében elrendeli a vezetékes távbeszélő szolgáltatók számára a számhordozhatóság bevezetését abban az esetben, ha előfizetőjük szolgáltatót változtat földrajzi helyének megváltoztatása nélkül.

A törvény felhatalmazta a kormányt a számhordozhatóság bevezetésére és alkalmazására vonatkozó részletes szabályok megalkotására, emlékeztetett közleményében az IHM.

2003. július 16-i ülésén a kormány elfogadta a számhordozhatóság alkalmazásának szabályairól szóló kormány-előterjesztést, amely a távközlési szolgáltatók számára megteremti a jogszabályi hátteret a számhordozhatóság bevezetéshez szükséges jelentős beruházások megkezdéséhez. A kormányrendelet értelmében 2004. január 1-jétől a vezetékes távközlési szolgáltatók számára kötelezővé válik a számhordozhatóság biztosítása.

A számhordozhatóság bevezetésével a vezetékes távbeszélő előfizetők számára lehetőség nyílik, hogy kedvezőbb feltételeket ajánló szolgáltatót válasszanak a kapcsolási számuk megtartásával. A számváltozással járó szolgáltató váltás ugyanis olyan költséggel, kényelmetlenségekkel és esetleges üzleti hátránnyal járt az előfizetők számára, amely nagymértékben visszatartotta őket egy kedvezőbb ajánlat elfogadásától, és ez fékezőleg hatott a valódi verseny kibontakozására.

A számhordozhatóság bevezetése az előfizető számára megszünteti a számváltozásból adódó hátrányokat, de meg is szünteti a jelenlegi szolgáltatók helyzeti előnyét az újonnan piacra lépő szolgáltatókkal szemben. A számhordozhatóság bevezetése a remények szerint élénkítőleg hat a szolgáltatók közötti versenyre, amely csökkenő árakat, illetőleg színvonalasabb szolgáltatás kínálatot fog eredményezni az előfizetők számára.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.