Irén, Írisz
6 °C
15 °C

A Nintendo szünetelteti a Gamecube gyártását

TecChannel
2003.08.11. 11:25
A nagyra nőtt raktárkészlet csökkentése érdekében a japán Nintendo őszig szünetelteti a Gamecub játékkonzol gyártását. Míg a vállalat rendkívül elégedett a hordozható Gameboy értékesítésével, a Gamecube a boltokban marad.

A vállalat közleménye szerint április és június között 80 ezer játékkonzolt értékesítettek. Ezzel a Gamecube a Sony Playstation és a Microsoft X-Box után erősen lemaradva harmadik.

Az év végéig tervezett 6 millió darabos értékesítés érdekében a Nintendo a bónuszpontok rendszerének Japánon kívüli bevezetését mérlegeli. Ennek keretében a felhasználók a játékkonzol vásárlásánál hűségpontokat kapnak, amelyeket gyűjthetnek és ajándékokra válthatnak be.

Ezen kívül a vállalat az ágazatot fenyegető egyik legsúlyosabb problémára, az alaposan beszűküld konzolpiac kérdésére is sejti a megoldást. A Nintendo elnöke szerint a mai videojátékok egyre bonyolultabbak, és sok időbe és energiába kerül a használatuk. Ezért a vállalat egy teljesen új termék kifejlesztésén dolgozik, melynek részleteiről még semmi nem szivárgott ki.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!