Előd
5 °C
11 °C

A Nintendo szünetelteti a Gamecube gyártását

TecChannel
2003.08.11. 11:25
A nagyra nőtt raktárkészlet csökkentése érdekében a japán Nintendo őszig szünetelteti a Gamecub játékkonzol gyártását. Míg a vállalat rendkívül elégedett a hordozható Gameboy értékesítésével, a Gamecube a boltokban marad.

A vállalat közleménye szerint április és június között 80 ezer játékkonzolt értékesítettek. Ezzel a Gamecube a Sony Playstation és a Microsoft X-Box után erősen lemaradva harmadik.

Az év végéig tervezett 6 millió darabos értékesítés érdekében a Nintendo a bónuszpontok rendszerének Japánon kívüli bevezetését mérlegeli. Ennek keretében a felhasználók a játékkonzol vásárlásánál hűségpontokat kapnak, amelyeket gyűjthetnek és ajándékokra válthatnak be.

Ezen kívül a vállalat az ágazatot fenyegető egyik legsúlyosabb problémára, az alaposan beszűküld konzolpiac kérdésére is sejti a megoldást. A Nintendo elnöke szerint a mai videojátékok egyre bonyolultabbak, és sok időbe és energiába kerül a használatuk. Ezért a vállalat egy teljesen új termék kifejlesztésén dolgozik, melynek részleteiről még semmi nem szivárgott ki.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.