Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Együttműködés az internet biztonsága érdekében

MTI
2003.08.12. 08:49
Az internet biztonságának növelésre együttműködési megállapodást kötött a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézete (MTA-SZTAKI), az Internet Szolgáltatók Tanácsa Egyesület (ISZT), az ISZT Internet Szolgáltatók Hálózati Koordinációs Központja, valamint a Hírközlési Felügyelet (HíF). A HíF közleménye szerint a szervezetek közösen támogatják a magyarországi internet biztonságosságát növelő kezdeményezéseket.

Az együttműködés elsődleges célja, hogy az internethasználat biztonságának elősegítése érdekében a szervezetek összehangolják tevékenységüket. Az aláírók szerint ugyanis az internethasználat, az elektronikus kereskedelem és ügyintézés terjedésének egyik jelentős gátja az, hogy a világháló biztonsága még nincs olyan szinten, amely elvárható volna egy, a társadalom által széles körben használt eszköztől.

Az aláírók szerint az internet csak akkor lesz biztonságosabb, ha az összes érintett szereplő tesz érte. A közlemény szerint az utóbbi években folyamatosan nőtt az internetszolgáltatásokkal kapcsolatos panaszok száma: 2003 első negyedévében 123 internethasználattal kapcsolatos bejelentés érkezett a HíF területi hivatalának irodáiba.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.