Elemér
5 °C
16 °C

Számítógépbemutató terem óvodásoknak

MTI
2003.09.17. 15:06
A Bluefish Computers Kft. szerdán Budapesten bemutatta az óvodásoknak és a kisiskolásoknak szánt billentyűzetet és számítógépeket. A gépeken a Profi Média Kft. által készített készségfejlesztő, illetve logikai programok futnak.

A bemutatót megelőző sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a 20 millió forint törzstőkével létrehozott kft. a jövő év első negyedévére a nagyobb megyeszékhelyeken két éven belül pedig az összes nagyvárosban boltot nyit. Az eseményen Balogh György, a Bluefish ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a 2001 nyarán alakult társaság tavaly egymilliárd forint árbevételt ért el, amit az idén 50 százalékkal szeretnének növelni. A társaság a megyeszékhelyeken a budapestihez hasonló PiCi Kuckóra keresztelt számítógépes helyiségeket rendez be óvodásoknak és kisiskolásoknak.

A sajtótájékoztatón résztvevő szakemberek elmondták, hogy már óvodáskorban is nagyon fontos az, hogy a gyerekek megismerkedjenek olyan készségfejlesztő informatikai programokkal, amelyek fejlesztik a koncentrálóképességet, a memóriát, a logikát és a térlátást. Ezek ugyanis azok a készségek, amelyek nagyon fontosak ahhoz, hogy a gyerekek az iskolában jól szerepeljenek.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.