Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Magyar inkubátorház az USA-ban

MTI
2003.10.02. 09:10
Fairfaxben, a Washingtonnal szomszédos észak-virginiai megyében szerdán ünnepélyesen megnyílt a Magyar Technológiai Központ (Hungarian Technology Center, HTEC), amelynek a feladata a magyar vállalkozások piacra jutásának, az információs technológiai cégek partnerkeresésének az elősegítése.

A központ inkubátorházként segíteni fogja a magyar vállalkozásokat a tájékozódásban, versenyképességük javításában az amerikai piacon. A HTEC helyszínéül a kaliforniai Szilícium-völgy és az észak-virginiai Fairfax megye jött szóba, és az utóbbi mellett döntöttek, mivel rendkívül dinamikusan fejlődő terület.

Suhajda Attila, a HTEC vezetője a távirtarti irodának elmondta, hogy a magyarországi kis és közepes vállakozások segítését célzó programban a cégek három év alatt maximum 100 ezer euró értékben kaphatnak piacra jutási támogatást, ha a költségek felét maguk állják. A pályázók a támogatást nem pénzben, hanem szolgáltatásokban kapják. A HTEC a magyar cégek számára is elérhető oktatási hátteret szeretne biztosítani a virginiai George Mason Egyetem segítségével, amelynek Incubator America programja több mint 120 tanfolyamot kínál az amerikai piacra induló vállalkozásoknak.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.