Mária
-6 °C
-2 °C

A Greenpeace a kiotói jegyzőkönyv ratifikálását követeli

2003.10.07. 11:48
A Greenpeace aktivisták a mai napon a világ 18 országában, így Budapesten is tortákkal és más meglepetésekkel ajándékozzák meg Vladimir Putyin orosz elnököt születésnapja alkalmából, egyúttal felszólítva őt, hogy Oroszország ratifikálja a kiotói jegyzőkönyvet.

Putyin elnök ma találkozik Schroeder osztrák kancellárral Moszkvában. Schroeder valószínűleg a G-8 országok üzenetét adja át, amelyek már ratifikálták a kiotói jegyzőkönyvet, azaz megpróbál nyomást gyakorolni az orosz kormányzatra. Az elmúlt hónapban a Greenpeace és a World Wildlife Fund (WWF) közös levelet írt Schroeder kancellárnak, valamint Japán, Kanada, Nagy Britannia, Franciaország és Olaszország vezetőinek, segítségüket kérve Oroszország csatlakozása érdekében. Tekintettel arra, hogy a Bush kormányzat 2001-ben úgy döntött, hogy kivonja magát a kiotói jegyzőkönyv alól, az orosz ratifikáció feltétlenül szükséges az 1997-ben megszületett egyezmény életbe lépéséhez.

A 2002. évi Föld - Csúcson Kasyanov orosz miniszterelnök kijelentette, hogy Oroszország hamarosan ratifikálni fogja a jegyzőkönyvet, ezt később Putyin elnök is megerősítette. Azonban az orosz gazdasági és kereskedelmi miniszter, aki ellenzi az egyezmény ratifikálását, Putyin elnököt megingatta elhatározásában.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.