Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

A Westel készülékei felolvassák az SMS-t

2003.10.09. 11:32
Az SMS-ek felolvasására képes magyar nyelvű szoftver a Nokia Series 60-as platformon futtatható, azaz többek között a 3650-es és 7650-es modelleken. Az 1,4 megabájtos alkalmazás a felhasználó beállításainak megfelelően a beérkező üzenetet akár kihangosítva is képes felolvasni.

A program automatikusan kezeli a beérkező SMS üzeneteket és a telefon címtárát. Lehetővé teszi, hogy a felhasználó saját rövidítés és szólista felolvasási jegyzéket készítsen (pl. az e-mail szót lehet emil vagy ímél hangalakban felolvastatni). A telefonra telepített szoftver egy átlagos 60-80 karakteres SMS-t mindössze 3-4 másodperc alatt alakít beszéddé és a fogadott üzenet felolvasása során megadható, hogy milyen adatokat hányszor, milyen sebességgel vagy hangerővel szeretne a felhasználó hallani.

Jelenleg csak a Westel ügyfelei vehetik igénybe a szoftvert, amelyet a szolgáltató szervizeiben díjmentesen telepítenek. A szoftvert a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Távközlési és Médiainformatikai Tanszéke fejlesztette ki, az M.I.T. Systems, a Nokia és a Westel együttműködésével.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!