Piroska
-12 °C
-2 °C

Általános vitán az elektronikus hírközlési törvény

MTI
2003.10.21. 16:33
Ellenzéki képviselők szerint az elektronikus hírközlésről szóló törvényjavaslat nem alkalmas a valódi versenyhelyzet és az exportképes szolgáltatás megteremtésére; az informatikai államtitkár a szélessávú internet használatának könnyítését emelte ki a javaslat általános vitájában, kedden az Országgyűlésben.

Szabó István (Fidesz) azt mondta: a jogszabálynak az olcsó szolgáltatás megteremtése mellett többek között a valódi versenyhelyzet és az exportképes szolgáltatás megteremtését kellene szolgálnia, a javaslat azonban mindezeknek nem tesz eleget. Úgy fogalmazott: egy új koncepció kidolgozása nem érdeke a régi szolgáltatóknak, és a jogalkotóknak sem.

Sági József (Fidesz) arról beszélt: a Hírközlési Felügyelet (HIF) Európában is egyedülállóan magas hatósági felügyeleti díjakkal terheli a szolgáltatókat. Csepeli György, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium államtitkára szerint a HIF díjszabásainak csökkentését az előző kormányzat is kezdeményezhette volna. Az ülést vezető elnök az általános vitát lezárta.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.