Hajnalka
0 °C
14 °C

A Siemens további öt évig támogatja a Műegyetemet

2003.11.05. 14:48
A Siemens magyarországi csoportja bejelentette, hogy további öt évig támogatja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet és annak karait. Az erről szóló megállapodást ma írta alá a BME és Siemens vezetősége.

A magyarországi Siemens 1999 óta több mint 200 millió forinttal járult hozzá az egyetem kutatási-oktatási feltételeinek javításához. A 2004. évre tervezett támogatási összeg tízmilliós nagyságrendű. A Siemens a további években is lehetőségei szerint segíti a fiatal mérnöknemzedékek magas színvonalú képzését.

A megállapodások aláírását követően átadták az idei Siemens-díjakat: 500 ezer forintos kutatói díjban Dr. Kiss Gábor részesült, az Atomfizika Tanszék adjunktusa, öten kaptak PhD tanulmányaik támogatására 300-300 ezer forintos, egy évre szóló ösztöndíjat, négyen pedig kiemelkedő színvonalú diplomamunkájukért vehettek át 100 ezer forintos díjat. A 2003. évi Siemens Professzori Ösztöndíjban Dr. Vajtha László, az Irányítástechnikai és Informatikai Tanszék adjunktusa részesült.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.