Miklós
-7 °C
4 °C

Országos távközlési hálózatot épített a villamos művek

MTI
2003.11.13. 13:44
Országos lefedettségű távközlési hálózatot hozott létre mintegy 9 milliárd forintos beruházással a Magyar Villamos Művek (MVM) Rt. - mondta Dalicsek István, az MVM stratégiai igazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. Az ősszel lezárult projekttel az MVM olyan hálózatot hozott létre, amely nemcsak a villamosenergia-rendszer távközlési igényeit elégíti ki nagy biztonsággal, hanem alkalmas gerinchálózatként távközlési szolgáltatók és nagyfogyasztók számára telekommunikációs szolgáltatások végzésére.

A sajtótájékoztatón elhangzott: az MVM nem fog megjelenni a távközlési végfelhasználói piacon. Stratégiai célja, hogy a szolgáltatók szolgáltatója legyen, gerinchálózatával például országos hatáskörű, illetve államigazgatási szervezetek távközlési igényeit elégítse ki. Az MVM abban bízik, hogy a távközlési piacon a következő időszakban dinamikusan nő a sávszélesség iránti igény.

A három éves projekt során egy nagy sávszélességű országos burkolt rendszert épített ki az MVM. A mintegy 1100 kilométer újonnan létrehozott optikai összeköttetéssel együtt 2300 kilométer optikai hálózattal rendelkezik jelenleg a társaság. A hálózat biztonságossága nagy, gyakorlatilag százszázalékos rendelkezésre állást garantál.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.