Mária
-6 °C
2 °C

Elfogadták az információs társadalomstratégiát

MTI
2003.11.18. 12:41
A közigazgatási államtitkári értekezlet elfogadta a magyar információs társadalom stratégia tervezetét, amely így várhatóan szerdán kerül a kormány elé, jelentette ki kedden Bakonyi Péter, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium helyettes államtitkára.

Bakonyi Péter a Kormányzati Informatikai Rendszerek Biztonsága konferencián kijelentette, hogy Magyarországnak még sok tennivalója van az információs társadalom építése és az informatikai biztonság területén, s ezért is szükséges egy átfogó stratégia.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy a magyar információs társadalom stratégia az egyik kiemelt feladatként az informatikai biztonság megteremtését nevezi meg. Hozzátette: az Európai Unióban nagy súlyt helyeznek az informatikai biztonságra, s ezért Magyarországnak is minél hamarabb előre kell lépnie ezen a területen.

Az uniós követelményekről elhangzott, hogy az eddig többnyire zárt kormányzati informatika rendszereket meg kell nyitni az állampolgárok előtt, s ezek fejlesztésével a népesség számára is elérhető szolgáltatásokat kell nyújtani.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.