Piroska
-12 °C
-2 °C

Körvonalazódnak a Sulinet Expressz szigorítások

MTI
2003.11.28. 14:25
Januárban bizonyos termékek kikerülnek a Sulinet Expressz programból, így nem lehet adókedvezményt igénybe venni digitális videokamera, projektor, bizonyos hangfalak, illetve a különböző játékoknál használható botkormányok vásárlása esetén, közölte az oktatási miniszter a távirati irodával.

Ezek a termékek közvetlenül nem kapcsolódnak az oktatási tevékenységekhez. A programból kikerülő termékek az eddigi forgalmon belül minimális tételt jelentettek, az eladott összérték maximum fél százalékát tették ki, mondta Magyar Bálint.

Szavai szerint létrejött egy programtanács, amely ezentúl folyamatosan dönt a termékek programba való bekerüléséről, illetve adott esetben kikerülésükről. Magyar Bálint elmondta: az év végéig mintegy 10-12 milliárdos forgalommal számolnak a Sulinet Expressz programban. A júliusi indulás óta több mint 17 ezer számítógépet értékesítettek és mintegy 30-40 ezer számítógépet "javítottak fel".

A program a pedagógusoknak, a diákoknak és a diákok szüleinek biztosít lehetőséget arra, hogy évi 60 ezer forint adókedvezmény igénybevételével számítógéphez, számítástechnikai eszközökhöz jussanak.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.