Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

A Novell véglegesítette a Suse Linux megvásárlását

MTI
2004.01.13. 14:36
A Novell befejezte a német SuSe Linux AG elmúlt év novemberében megkezdett átvételét. A művelet keretében 210 millió dollár cserélt gazdát. A Novell az átvétellel teljes vállalati szerver és személyi számítógép Linux-alkalmazás termékpalettára tett szert.

A Novell az akvizíciótól a nyílt forráskódú operációs rendszer piacán jobb pozíció elérését, valamint örök ellenlábasa, a Microsoft ellen is erősebb verseny pozíció kialakítását reméli. A mintegy négyszáz alkalmazottat foglalkoztató SuSe Linux a Linux operációs rendszerre épülő programcsomagok és szolgáltatások egyik legelismertebb szállítójaként ismert. A finn Linus Torvalds által 1991-ben nyilvánosságra hozott operációs rendszert a Microsoft alapítója Bill Gates is a Windows egyeduralma elleni legnagyobb veszélynek ismeri el.

A Novell médiajelentések szerint védelmet kínál jövendő ügyfeleinek a Linux operációs rendszer elemeivel kapcsolatban esetleg benyújtásra kerülő szerzői jogi keresetekkel szemben is. A Linux alkalmazói és felhasználói közösséget az elmúlt hónapokban az Egyesült Államokban az SCO szoftvercég által benyújtott szerzői jogi kereset bizonytalanította el. A Novellhez hasonlóan szintén Utah-i székhelyű vállalat saját szellemi termékének tekinti a Linux forráskódjainak egyes elemeit és ezért kártérítési igényt nyújtott be az IBM ellen 50 milliárd dollár értékben.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.