Géza
1 °C
8 °C

Nincs elegendő 3G mobil Németországban

MTI
2004.01.29. 19:31
A T-Mobile mobilszolgáltató szerint nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű harmadik generációs mobil telefonkészülék az UMTS rendszer bevezetéséhez Németországban.

A technológiai előfeltételek megvannak ugyan, tehát maga a hálózat üzemkész, megoldott a GSM és az UMTS hálózatok közötti vonalkapcsolás, valamint a díjak számlázása is, és a készülékek SIM kártyái is fel lettek készítve a feladatra. "Mindössze" maguk a készülékek hiányoznak.

A T-Mobile UMTS hálózata jelenleg Németország kétszáz településén érhető el és gyors ütemben folyik további kiépítése. A licencet 2001 augusztusában vásárolta meg 8,5 milliárd euróért a társaság. Jelenleg még elég nagy értékesítési gondot jelenthet a szolgáltatás ára, mivel egy megabyte forgalmazása GPRS vagy UMTS rendszeren akár kilenc euróba is kerülhet, szemben a 0,3 centes szélessávú internetes hálózati árral. Egy megabyte adatmennyiség átlagosan 300 email üzenetnek felel meg.

A T-Mobile vezetője, René Obermann sokakkal ellentétben nem lát piaci konfliktus-helyzetet az UMTS-rendszer és a vezeték nélküli hálózati megoldások között. A helyi hálózati csatlakozási pontokat az UMTS rendszerrel ellentétben bárki licencdíj vásárlása nélkül üzemeltetheti.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Bali

Tanácsok és TOP 5 látnivaló.