Judit
3 °C
6 °C

Veszteségrendezés a Freestartnál

Napi Gazdaság
2004.02.03. 08:31
A közelmúltban 1,3 milliárd forintról 3 millió forintra csökkentették az ingyenes internetszolgáltatással foglalkozó Freestart Kft. törzstőkéjét. Pórffy András, a társaság ügyvezetője elmondta: a tőkecsökkentéssel azon veszteséget rendezték, amelyet a vállalat még azt megelőzően halmozott fel, hogy az EuroWeb Rt.-hez került.

A Freestart 2002 márciusában került az EuroWebhez, azt megelőzően a brüsszeli Start-Com, illetve amerikai és egyiptomi magánszemélyek tulajdonában volt. Ebben az időszakban tetemes veszteséget halmozott fel, mivel ekkor még nem született meg az a rendelet, amely a vezetékes távközlési szolgáltatót arra kötelezte, hogy az internet bevételéből meghatározott összeget visszautaljon az internetszolgáltatónak. Jelenleg részben ebből a forrásból finanszírozzák a társaság működését, ám a 360 millió forintos tavalyi bevételben jelentős tételt képvisel az ADSL-értékesítésből származó összeg is.

A Freestartnak a behívásos internetszolgáltatás terén 20-25 százalékos a piaci részesedése, és jelenleg 324 ezer regisztrált ügyfele van, amiből több mint 80 ezer az aktív felhasználók száma.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!