Nárcisz
5 °C
15 °C

Megjelentek az első DVD-Audio/CD hibrid lemezek

Hazi-Mozi.hu
2004.02.10. 16:07
A DVD-Audio/CD hibrid "flip lemez", vagy új elnevezése alapján DualDisc" úgy tűnik a DVD-Forum jóváhagyása nélkül is kezdi meghódítani a piacot.

A nagyfelbontású hanglemezformátumok versengésében a DVD-Audio ellenlábasa az SACD kétrétegű hibrid változata mindig is biztosította a lejátszási kompatibilitást a hagyományos CD-játszókkal.

A CD-játszókkal kompatibilis hibrid, egyik oldalán CD, másik oldalán DVD-Audio "DualDisc" technikai problémái - nevezetesen a szabvány által előírtnál nagyobb vastagsága - ellenére úgy tűnik, mégis utat tör magának. Az amerikai Audio Revolution magazin szerint a Seattle és Boston városokat érintő piacfelmérés során már meg is jelentek az első ilyen lemezek.

A jórész a Warner Music Group által kiadott lemezek mellett érdekes módon az SACD formátum "gazdája" a Sony, pontosabban a Sony Music is részt vesz a "DualDisc" piacfelmérésében, és más kiadók mellett a Universal Music Groups valamint az EMI kiadványai is szerepelnek az egyenlőre 15 lemezt tartalmazó listán.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.