Szabina
4 °C
12 °C

Egymilliós közbeszerzési bírság az IHM-nek

Napi Gazdaság
2004.02.19. 08:42
Egymillió forintra büntette a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) az Informatikai és Hírközlési Minisztériumot (IHM). Az IHM 2002-es pályázatainak promóciójához szükséges papíralapú és online kiadványok szerkesztésére, nyomdai kivitelezésére, valamint más ismeretterjesztő projektek tervezésére és lebonyolítására a Mátai és Végh Kreatív Műhely Kft.-t választotta ki tárgyalásos közbeszerzési eljáráson. A 2003 áprilisában megkötött szerződés az aláírástól számított egy évig vagy a rendelkezésre álló keretösszeg - bruttó 128 millió forint - felhasználásáig érvényes.

Az IHM a keretszerződés teljesítése során három kampányfilmet kért a vállalkozótól, és azokat fel is használta 2003. május-július között. A meghatározott összegből végül megmaradt 22 millió forint egy részét a keretszerződés teljesítésére használta fel az IHM, míg a többiből újabb három kampányfilm kreatív koncepcióját és hirdetésekre vonatkozó terveit készíttette el. Mindehhez a tárca további 25 millió forint fedezetet biztosított, majd ezt követően hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást indított e feladatok elvégzésére, ahová csak a kft.-t hívta meg. A KD szerint ez elfogadható, mivel az első beszerzés kiegészítéséről volt szó.

Az IHM-et azért sújtották egymilliós bírsággal, mert már az eredményhirdetést követő napon megkötötte az eljárást lezáró szerződést. A közbeszerzési törvény szerint ugyanis ezt legkorábban az eredményhirdetést követő kilencedik napon tehették volna.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.