Mária
-6 °C
-2 °C

Stagnál az online kereskedelem

Napi Gazdaság
2004.03.16. 09:14
Az Unióban élő vásárlók messze nem élnek az elektronikus kereskedelem nyújtotta lehetőségekkel, derült ki az Eurobarométer közvélemény-kutató legfrissebb jelentéséből, amelyet az európai fogyasztók napja alkalmából tartott tegnapi dublini konferencián hoztak nyilvánosságra.

Az EU lakosságának csupán tizenhat százaléka vásárol online áruházban. A lehetőséggel nem élők negyede bizalmat és főként a visszaéléstől fél, de arról sincsenek meggyőződve, hogy kellő tájékoztatást kapnak a kiválasztott portékáról. Sokan azért idegenkednek az interneten kínált árutól, mert szükségét érzik a tárgy fizikai észlelésének. Viszont az is igaz, hogy a megkérdezettek 57 százalékának nincs is hozzáférése internethez.

Az EU elnöksége elsősorban a megbízhatóság növelésével akar kedvet csinálni az elektronikus kereskedelemhez, amelynek persze része a szolgáltatások elérhetősége is. David Byrne, az EU brüsszeli bizottságának fogyasztóvédelemért felelős tagja még idén új törvénykezési és felügyeleti javaslattal áll elő annak érdekében, hogy legalább a biztonsági megfontolások miatt ódzkodókat megnyerjék az online vásárlásnak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.