Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Magyar győzelem a 24 órás programozó versenyen

2004.05.03. 11:19
Kapcsolódó cikkek (1)
Vasárnap reggel kilenc órakor véget ért a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a negyedik nemzetközi 24 órás programozóverseny. Az idei megmérettetésre hét országból érkeztek háromfős csapatok.

A legnagyobb feladatban egy terepjárót kellett irányítani előre generált virtuális hegyvidéki környezetben, mivel az autóiparban manapság kulcsfontosságú kérdés az automatikus navigációs rendszerek fejlesztése. A csapatoknak megadott pontok között kellett navigálniuk az autóval, miközben figyelniük kellett az úttartásra, illetve különleges feladatokat kellett megoldaniuk. Minden csapatnak videót kellett készítenie a járművük legemlékezetesebb mutatványairól, amelyet a többi versenyző közösen értékelt a délelőtt folyamán.

A második problémát, egy zenét játszó robotkar irányítását mindössze egy csapatnak sikerült megoldania, a többi feladatot a tíztagú szakmai zsűri bírálta el. A díjakat vasárnap délután az első 15 csapat között osztották ki a rendezők, összesen 10.000 dollár értékben. Az első helyet, csakúgy mint tavaly, a neting csapat (Blahut György, Kovács Gábor, Szabó Balázs) szerezte meg 5490 ponttal (a megszerezhető 9000-ből). A tavalyi második, a Trial Version (Tringel Mihály, Nagy Gáspár, Ugron Balázs) szintén megőrizte pozícióját, 4326 ponttal; harmadik a svéd Jon Far Bestamma (Kreitz Gunnar, Larsson Jon, Bennedich, Max), 4229 ponttal. A legjobb tízbe öt külföldi csapat került be.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.