Emánuel
3 °C
12 °C

Az év vége előtt nem lesz 64 bites Windows

Prohardver
2004.05.05. 16:32
Az eredetileg az év első félévére ígért 64 bites Windows operációs rendszerek megjelenése a kompatibilis meghajtóprogramok hiánya miatt csúszik. A WinHEC rendezvényen a Microsoft vezetői - Bill Gates és Jim Allchin - határozottan kérte a hardvergyártó vállalatok képviselőitől, hogy dolgozzanak a 64 bites meghajtóprogramokon.

Gates szerint a jövő év végére az AMD gyakorlatilag teljes processzorkínálata 64 bites lesz, míg az Intel lapkáinak nagy része szintén támogatja majd az x86-os utasításkészlet kiterjesztését. Az Intel azonban továbbra is úgy gondolja, hogy az asztali számítógépekben egyelőre nincs szükség a 64 bitre. A vállalat a következő Windows, a Longhorn 2006-os megjelenésének idején tervezi csak bemutatni 64 bites asztali chipjeit.

Amint az ismert, az AMD tavaly áprilisban dobta piacra a 64 bites képességekkel felruházott Opteron szerverprocesszort, majd ősszel annak asztali változatát, az Athlon 64-et, ám az ígéretek ellenére a chipek képességeit kihasználó Windows operációs rendszerek még nem készültek el. Gates elmondása szerint a 64 bites Windowsok az év végén kerülnek forgalomba, és - szemben az Intel Itanium processzorhoz készített változatokkal - a 32 bites Windows majdnem minden funkciójával rendelkezni fognak.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.