Mária
-6 °C
-2 °C

Több mint hétszeres nyereség a HTTC-nél

MTI
2004.05.17. 16:23
Az Egyesült Államokban bejegyzett Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) hétfőn 7,6 millió dolláros adózott eredményt jelentett az első negyedről, a tavaly első negyed 1,0 millió dollárja helyett. Egyszeri tételek és árfolyamhatások nélkül az adózott eredmény 4,9 millió dollárra nőtt volna 4,6 millióról. A pénzforgalmi többlete (EBITDA) 9,7 millió dollár volt, ugyanannyi, mint egy évvel azelőtt. Az üzemi eredmény 6,7 millió dollárra csökkent 7,0 millióról. A társaság nettó bevétele 15,5 millió dollárra nőtt 15,0 millióról.

Az eredményeket az első negyedben 3,7 millió dollárnyi nettó árfolyamnyereség segítette a forint erősödése miatt mind az euróhoz, mind a dollárral szemben. A tavalyi első negyedben 3,3 millió dolláros árfolyamvesztesége volt a vállalatnak. A HTCC telefon-, ISDN-, internet- és más távközlési szolgáltatásokat nyújt Magyarországon. A társaság közel 194 ezer telefonvonalat üzemeltet, több mint 668 ezer embert szolgál ki magyarországi leányvállalata, a Hungarotel Rt. révén, amelynek 25 éves távközlési koncessziója van a magyar államtól öt körzetre, Nógrád, Békéscsaba, Orosháza, Pápa, Sárvár régióra.

A holland KPN N.V. távközlési vállalat május elején jelentette be, hogy elvi megállapodásra jutott magyarországi távközlési üzletágának eladásáról a HTCC-nek. A KPN magyarországi távközlési tevékenységét a 75,2 százalékos tulajdonában álló PanTel Rt. fogja össze. A tranzakció várhatóan az év végén zárul le. A HTCC pénteken 9,37 dolláron zárt a New York-i AMEX tőzsdén, 3 centtel, azaz 0,32 százalékkal olcsóbban, mint csütörtökön. Ötvenkét héten belül 11,55-8,40 dollár között alakult.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!