Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Előfizetéses hálózati infrastruktúra a Suntól

2004.06.03. 17:33
A Sun Microsystems kormányoknak és területi önkormányzatoknak is kínál szoftveres hálózati infrastruktúra rendszert éves előfizetési díjért. Szkurka János, a magyar leányvállalat marketing igazgatója csütörtökön elmondta: a fizetendő összeg a lakosok számától, illetve attól függ, hogy az ENSZ különböző mutatók alapján milyen fejlettségi szintűnek sorolja be az adott államot.

Magyarország a mutatók alapján a legfejlettebbek közé tartozik, ezért a Sun itt lakosonként évente 1,95 dollárért nyújtja ezt a szolgáltatást. A hálózati szolgáltatás segítségével könnyebben megvalósítható az elektronikus kormányzás, illetve a felszámolható a társadalmat megosztó digitális szakadék: így például minden állampolgár számára alanyi jogon lehetővé válik az email használata.

Az adott államnak a szoftver futtatásához meg kell vásárolnia a cég hardvereit, de működik a Magyarországon az államigazgatásban megtalálható Sun gépeken is. A társaság a program futatáshoz szükséges újabb gépeket adott esetben kedvezményes konstrukcióban is elérhetővé teszi.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.