Auguszta
4 °C
22 °C

Előfizetéses hálózati infrastruktúra a Suntól

2004.06.03. 17:33
A Sun Microsystems kormányoknak és területi önkormányzatoknak is kínál szoftveres hálózati infrastruktúra rendszert éves előfizetési díjért. Szkurka János, a magyar leányvállalat marketing igazgatója csütörtökön elmondta: a fizetendő összeg a lakosok számától, illetve attól függ, hogy az ENSZ különböző mutatók alapján milyen fejlettségi szintűnek sorolja be az adott államot.

Magyarország a mutatók alapján a legfejlettebbek közé tartozik, ezért a Sun itt lakosonként évente 1,95 dollárért nyújtja ezt a szolgáltatást. A hálózati szolgáltatás segítségével könnyebben megvalósítható az elektronikus kormányzás, illetve a felszámolható a társadalmat megosztó digitális szakadék: így például minden állampolgár számára alanyi jogon lehetővé válik az email használata.

Az adott államnak a szoftver futtatásához meg kell vásárolnia a cég hardvereit, de működik a Magyarországon az államigazgatásban megtalálható Sun gépeken is. A társaság a program futatáshoz szükséges újabb gépeket adott esetben kedvezményes konstrukcióban is elérhetővé teszi.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!