Natália
-3 °C
7 °C

Az ENSZ is beszáll a spamellenes harcba

MTI
2004.07.06. 20:51
Az ENSZ szigorú törvényekkel és a spamelők büntetésével fékezné meg a kéretlen reklámlevelek áradatát. A kérdés megvitatására kedden mintegy hatvan ország képviselői gyűltek össze Genfben az ENSZ szakosított szervezete, a Nemzetközi Távközlési Unió (ITU) által szervezett ülésre. Robert Horton, az ausztrál kommunikációs hatóság vezetője elmondta: nemzetközi összefogás kialakítása a fő cél, mivel csak így lehet a már járványszerű jelenséget visszaszorítani.

Az ITU szakértői különböző szabályozási variációkat vetettek fel, amelyek egységes bevezetésével az országok közötti együttműködés is lehetővé válna. A kéretlen internetes üzenetek közül elsősorban a pornográf tartalmú emailek és tartalmak elleni fellépésről esett szó a genfi tanácskozáson.

Az ITU adatai szerint egy év alatt drámaian megnőtt a levelező rendszerek spamekkel való szennyezettsége: míg tavaly minden harmadik email volt kéretlen üzenet, addig mára már a levelek akár nyolcvanöt százaléka is ilyen lehet. A számítógépek és rendszerek védelme óriási pénzeket emészt fel, míg a spamek küldői ellen a legtöbb országban jelenleg nincsenek jogszabályi szankciók.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.