Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Megkezdődik a Google tőzsdére vitele

Yahoo!
2004.08.13. 15:12
A Google online keresőoldal tulajdonosai pénteken kezdik meg részvényeik tőzsdei bevezetését. Az érdeklődők regisztrációja csütörtökön zárult. A jegyzésre csak amerikai lakóhellyel rendelkező befektetők jelentkezhettek, és legalább öt részvényt kell venni. A kibocsátási árat a jövő héten hozzák nyilvánosságra.

A Google kereken 25,7 millió részvény kibocsátását tervezi, ez a teljes részesedés 9 százalékának felel meg. A vállalat előzetes adatai szerint 108 és 135 dollár (22-27 ezer ft) lesz a kibocsátási ár. Ezzel optimális esetben 2,77-3,47 milliárd dollárt hozna a részvénykibocsátás.

Értékpapíjogászok - köztük az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC volt igazgatóhelyettese Robert Heim - szerint azonban lehet, hogy érvénytelen lesz a a mostani kibocsátás. A ma utcára kerülő Playboy magazinban ugyanis interjú olvasható a Goolge két alapító tulajdonosával, Sergey Brinnel és Larry Page-dzsel. A riportban pedig olyan információk hangozhatnak el, amelyek az igen szigorú amerikai értékpapírtörvény szerint tilalmasak a kibocsátás idején.

E tilalom megszegése esetén a felügyelet felfüggesztheti, vagy elhalaszthatja a kibocsátást. A Wall Street Journal értesülései szerint az amerkai értékpapír felügyelet megvizsgálta az interjút, ám egyelőre nem tudni, hogy fontolgat-e lépéseket az ügyben.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.