Judit
-2 °C
8 °C

Száz lakosra nyolcvanegy mobil jut

Napi Gazdaság
2004.09.03. 08:16
A második negyedévben tovább csökkent a vezetékes fővonalak és az ISDN-csatornák száma; a hívásszám emelkedett, az átlagos hívásidőtartam rövidült, egyre több a mobiltelefon, derül ki a KSH legújabb adataiból. Június végén 3,605 millió vezetékes telefonvonal volt üzemben Magyarországon, ami 29 ezerrel az egy évvel korábbinál. Az ISDN-előfizetések aránya a vezetékes előfizetéseken belül változatlanul tizenhét százalék. A mobiltelefon-előfizetések száma az utóbbi negyedévben 158 ezerrel, az utóbbi tizenkét hónapban pedig 898 ezerrel bővült, így meghaladta a 8,2 milliót. Száz lakosra már 81 mobil jut.

A vezetékes vonalakról 851 millió hívás indult az áprilistól júniusig tartó időszakban, ez éves szinten hat százalékos visszaesést jelent; a hívások időtartama hét százalékkal csökkent. A mobilhálózatokban viszont újabb csúcsokat értek el a forgalmi mutatók: az 1,3 milliárd hívás 15 százalékos, míg az 1,9 milliárd perces időtartam 11 százalékos növekedést jelent.

A vezetékes hálózatban 3,1 a mobilhálózatban 1,4 percig tartott egy átlagos hívás. Az átlagosan 14 percig tartó internethívások nélkül a vezetékes hívások 2,3 percig tartottak. A mobilhálózatban kezdeményezett hívások átlagosan 3 másodperccel rövidültek, de még így is közel 10 másodperccel tovább tartanak, mint egy évvel korábban.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!