Árpád
-1 °C
9 °C

Nyolcan érdeklődnek a 3G licenc iránt

Világgazdaság
2004.09.16. 09:14
Eddig nyolcan vásárolták meg a magyarországi harmadik generációs mobilhálózat kiépítését célzó pályázati dokumentumot, mondta el a Világgazdaságnak Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke. Ebből öten még nem szereplői a magyar távközlési piacnak. Az újonnan jelentkezőkről egyelőre csak annyit árult el, hogy főként Európából és a tengerentúlról jönnek, de van érdeklődő az ázsiai piacról is.

A gyors internetezést, multimédiás szolgáltatásokat lehetővé tévő univerzális (UMTS), vagy 3G néven ismert mobilhálózat négy meghirdetett frekvenciája szeptember elsejétől pályázható. A magyarországi mobilpiacon már jelen lévő három szolgáltató mellett jut licenc egy újonnan piacra lépőnek is.

A tizenöt éves használati jogot jelentő négy licenc értékesítéséből az idén egyenként 5,5 milliárd forint bevétel jut a költségvetésnek első részlet címén. A teljes összeg majd a pályázatra érkező ajánlatok alapján alakulhat ki. Eredményhirdetés decemberben várható, a szolgáltatás 2006 januárjától indulhat meg, elsőként Budapesten.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.