Hajnalka
0 °C
14 °C

Új termékkel rukkolt elő a Graphisoft

Napi Gazdaság
2004.10.05. 09:09
Újabb jelentős szoftvercsaláddal gazdagodott a Graphisoft kínálata: a társaság által piacra dobott Építőipari Folyamat Modellező (Virtual Construction) névre keresztelt alkalmazás és szolgáltatáscsomag az építészeti kivitelezés folyamatát könnyíti meg, a Graphisoft a világ első 5 dimenziós (5D) építészeti kivitelezést támogató rendszereként hirdeti a termékcsaládot. Az 5D az ArchiCadre alapuló, építőipari kivitelezést modellező tervezőprogram három dimenziójából, a kivitelezési ütemtervezés negyedik dimenziójából és az erre ötödik dimenzióként ráépülő cash-flow elemzésből áll össze.

A társaság által közölt felmérés szerint az elmúlt 40 évben az építőipari kivitelezés termelékenységének folyamatos hanyatlása tapasztalható. A Graphisoft várakozásai szerint a most piacra dobott termékcsaláddal a kivitelezési költségek 2-3 százalékkal mérsékelhetők.

A szoftver tervezésébe bevonták a 2,39 milliárd euró árbevételű, a finn építőipari kivitelező szektorban piacvezető YIT Corporationt, a fejlesztés során felhasználták annak tapasztalatait. Könnyen elképzelhető, hogy valóban forradalmi a Graphisoft által most prezentált megoldás, ám a program elterjedéséhez minden bizonnyal idő kell. Kérdés, hogy az építészeti kivitelezők körében milyen lesz a rendszer fogadtatása, a szolgáltatáscsomagnak a cég pénzügyi eredményeire gyakorolt hatása ugyanis leginkább attól függ majd.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!