Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Fejlesztőközpontot nyit az indiai Satyam

Világgazdaság
2004.10.19. 10:33
November elején nyitja meg magyarországi fejlesztőközpontját India negyedik legnagyobb szoftvercége, a Satyam Computer Services, tudta meg a Világgazdaság. A magyarországi érdekeltség létrehozásáról még a nyáron döntött az indiai vállalat, és már meg is történt a helyi cége bejegyzése a cégbíróságon. A félmillió dolláros beruházással elkészült, az Infoparkban található központban kezdetben ötvenen dolgoznak majd, de a létszám a jövőben elérheti a több százat is. Az indiai cégnek világszerte tizenhárom szoftverfejlesztő központja van, a magyarországi lesz a második európai az angliai mellett. A Satyam európai jelenlétének növelését indokolja, hogy a cég igyekszik lazítani az amerikai ügyfelektől való függésén. Az elmúlt üzleti évben az indiai szoftvercég bevételeinek 73,34 százaléka származott Észak-Amerikából, és 13, 71 százalék Európából.

Magyar-, Cseh- és Lengyelország a legkedveltebb célpontja az indiai informatikai cégeknek, amelyek szoftverfejlesztés terén élenjárnak a tevékenységkihelyezésben. A három országban tavaly több indiai szoftvercég is alapított leányvállalatot, a közeljövőben pedig felgyorsulhat ez a folyamat. A költségérzékeny indiai cégek ugyanis földrajzilag is közelebb akarnak kerülni uniós ügyfeleikhez.

Döntésüket megkönnyíti, hogy míg Indiában elsősorban angolul beszélő szakemberek vannak, térségünkben a fontosabb európai nyelveket beszélő, képzett mérnökök is megtalálhatók. Az európai leányvállalat alapításától a munkahelyek Indiába helyezése miatt aggódó nyugati ügyfelek megnyugtatását is remélik az ázsiai ország szoftvercégei.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.