Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Vakbarát az eTel weboldala

2004.11.04. 11:55
A látási fogyatékkal élők beszédszintetizátor ésvagy braille kijelző használatával férhetnek hozzá a számítógépes hálózatról érkező információkhoz, a weboldalak grafikus felületén azonban nem könnyű tájékozódniuk, hiszen a képfájlokkal a képernyőolvasó program nem tud mit kezdeni.

Az eTel hazai leányvállalatának új vakbarát weblapján a vakok és látássérültek felolvasószoftver segítségével kényelmesen böngészhetnek a híranyagok között, és a vállalat az ábrákat rejtett információval látta el, így a vakok is megtudhatják, hogy mi szerepel az adott képen. A honlapon barátságos URL címeket alkalmaznak, amelyek egyértelművé teszik az adott oldalon elérhető információtartalmat, a strukturált, azaz jelentéstani felépítésnek köszönhetően meg a weboldal tartalmát a keresőmotorok pontosabban indexelik, így megnövekedhet a találati pozíciók száma.

Ennek a strukturált felépítésnek, illetve a tartalom és megjelenés szétválasztásának köszönhetően a szoftver csak a tartalmat olvassa fel, így a vakok és gyengénlátók számára gyorsan és egyszerűen elérhető minden információ.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.