Gusztáv
-11 °C
-2 °C

NATO minősítést szerzett a SaveAs Kft.

MTI
2004.11.14. 13:25
Megszerezte a NATO beszállításra alkalmas minősítést az információvédelemmel és integrált megoldásokkal foglalkozó SaveAs Kft.

Gautier Tamás, a SaveAs ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a NATO minősítés megszerzésétől egyik fő termékük, az EagleEye nevet viselő szoftver értékesítésnek felfutását remélik, mivel a hadiiparban különösen fontos a számítógépeken tárolt adatállományok megvédése az ipari kémektől.

Az EaglEye olyan magyar-amerikai közös fejlesztésű szoftver, amely képes arra, hogy nagy számítógépes rendszerekben az utolsó billentyűleütésig regisztrálja, naplózza és rendszerezze, hogy az egyes gépeken mikor, mi történik, és elzárja a jogosulatlan felhasználók elől az egyes biztonsági szintekhez tartozó tartalmakat.

Gautier Tamás szerint a NATO minősítés megszerzése rangot ad a nagy állami és piaci tendereken való induláskor. A cég belépett a védelem ipari beszállítókat tömörítő Magyar Védelmi Szövetségbe is.

A társaság megtette az első lépéseket az AQAP 150 és 160 minősítések megszerzésére is. Ez a két cím a szoftver, illetve a hardver fejlesztés ISO minősítésének hadiipari megfelelője, amelyet egyikét eddig 7 magyar cégnek sikerült elnyernie, de mindkettővel egyik sem rendelkezik.

A 10 millió forintos alaptőkéjű SaveAs Kft. 2003-ban 178 millió forintos árbevétel mellett 20 millió forintos eredményt ért el, idén pedig 350 millió forintos forgalommal számol az ügyvezető igazgató.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.