Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Visszavonták a Pannon GSM Big Brother-jelölését

2004.11.23. 11:07
A magyarországi Big Brother-díjat kiíró Technika az Emberért Alapítvány visszavonta állítását, mely szerint a Pannon GSM-nél készletezés jellegű adatgyűjtést folytatnak. A félreértésen alapuló állítást az alapítvány honlapjáról eltávolította. A Pannon GSM elmondta, hogy a társaság különös gondot fordít az adatvédelmi előírások betartására, ezért rendkívül sajnálatosnak tartja, hogy az általa is támogatott célért küzdő alapítvány megalapozatlan vádakkal illette. A Pannon GSM készletező adatgyűjtést nem folytat és nem folytatott, a személyes adatokat kizárólag arra a célra használja fel, amely célra az önkéntes felhatalmazást megkapja.

Az alapítvány módosított véleményében továbbra is kifogásolt gyakorlatot ("fénymásolatot készítenek a mobil telefont vásárlók személyi igazolványáról") a jelenlegi magyar adatvédelmi előírásoknak megfelelően a Pannon GSM folytatja, hiszen a folyamat során kizárólag olyan személyes adatok kerülnek a cég birtokába, amelyek kezelését a szerződéskötés indokolja.

Mivel a Pannon GSM a Technika az Emberért Alapítvány céljait fontosnak és támogatandónak tartja, de szerinte a társaság jó hírnevét rendkívüli módon sérti, hogy úgy állítják be, mintha a módszere valamiféle anomália lenne, nem pedig az általános hazai gyakorlatnak megfelelő eljárás.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.