Mária
-7 °C
3 °C

Két kritikus hibát javítottak a Windowson

c|net
2005.01.12. 13:38

A Microsoft frissitésben kedden három javítást adott ki Windows operációs rendszer havi frissítésében. A jávítások közül kettő kritikus, a harmadik fontos besorolást kapott. A javítások aktívabb hónapot jeleznek - a decemberi frissítésben nem kellett kritikus hibát orvosolniuk. Egy javítás az Internet Explorer 6 biztonsági hibájához, még nem készült el.

Az egyik kritikus javítás a Windows HTML Help ActiveX vezérlőivel kapcsolatos biztonsági problémákat küszöböli ki, amelyeket például kémprogramok előszeretettel használtak ki. A második kritikus javítás a Windows NT szerverektől a Windows XP-ig terjedő rendszereket védi a kurzor és ikonformátumok kezelésével kapcsolatos hibák kiaknázásától. A harmadik javítás a Windows indexelő komponensét korrigálja, amely alapértelmezés szerint kikapcsolt állapotban van az operációs rendszerben.

"Az első két javítás olyan biztonsági hibákhoz készült, amelyeket bizonyíthatóan kihasználtak. A harmadik potenciálisan kihasználható hiba" - vázolta Jimmy Kuo, a McAfee munkatársa a News.com-nak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.