Vilma
-7 °C
4 °C

Kelet-Európában épít gyárat a Dell

Napi Gazdaság
2005.03.22. 09:25
A világ legnagyobb személyiszámítógép-gyártója azt tervezi, hogy az írországi Limerickben működő üzeme után felépíti második európai gyártóegységét, mégpedig valahol a kontinens keleti felében. Erről Michael Dell, a társaság alapítója és elnöke nyilatkozott, közelebbit azonban nem árult el a beruházás célpontjáról. A Reuters kommentárja megjegyzi, hogy Németország, Kína és India mellett Kelet-Európa azon kevés számú jelentős piacok egyike, ahol a Dell hátrányban van fő riválisa, a szintén amerikai Hewlett-Packard mögött.

A kelet-európai üzem létesítése beleillik a Dell stratégiájába, amelynek lényege az, hogy a vállalat igyekszik azokban a régiókban gyártani, ahol értékesíti pc-it. A vetélytársak ezzel szemben főként Ázsiában állítják elő gépeiket, és onnan szállítják a célpiacokra.

Dell az indiai Mohaliban beszélt a terjeszkedési tervről, ahol felavatta a vállalat harmadik indiai ügyfélszolgálati központját. A Dellnek ma hétezer alkalmazottja van Indiában, az új központ háromszáz fővel indul, de a létszám egy éven belül felmegy ezerötszázra.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.