Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Itthon nem hódít a blog

2005.03.18. 13:46

Az online napló, a blog még a gyakori internetezők körében is alig terjedt el Magyarországon, derül ki egy hazai felmérésből. Az NRC NetMonitornak az év elején elvégzett kutatása azt találta, hogy a hardcore netezők mindössze 2 százaléka foglalkozik blogírással, és csak 4 százalékuk fontolgatja, hogy online naplót vezessen.

Mások online naplóinak olvasása már az internetezők nagyobb hányadára jellemző: 4 százalékuk rendszeresen, további 25 százalékuk pedig olykor-olykor olvassa mások blogját - ám még a gyakran internetezők körében is meglehetősen magas, 37 százalék azok aránya, akik nem tudják, mi az a blog.

A blogok ismerete kevésbé jellemző a nőkre, mint a férfiakra: a gyakran internetező férfiak 68 százaléka, míg a nők 57 százaléka ismeri a fogalmat, derül ki a felmérésből. A budapestiek tájékozottabbak a vidékieknél: míg a fővárosban élő internethasználók 71 százaléka ismeri a blog fogalmát, a vidéki városok esetében csak 59, a falvak esetében pedig mindössze 52 százalék van tisztában a blog fogalmával.

Az NRC NetMonitor kutatását 2005 januárjában végezte 892 fő online megkérdezésével. A mintát a TNS Interbus (offline) kutatásának internetezőkre vonatkozó adataival súlyozták - így a felmérés reprezentatív a hazai 18-69 éves gyakori (hetente legalább egy alkalommal) internetezőkre nézve.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!