Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Erősít a Synergon

MTI
2005.05.11. 16:56
A Synergon Informatika Rt. a jövőben is a magasabb hozzáadottérték-tartalmú és nagyobb profittal járó tevékenységeket erősíti, s célja az, hogy minden leányvállalata nyereségessé váljon - mondta Czakó Ferenc, a társaság elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A Synergon a kitűzött célokat úgy kívánja elérni, hogy nagyobb hangsúlyt fektet a szolgáltatások tartalmának növelésére és a tanácsadói tevékenység erősítésére. Ezen túlmenően fejleszteni fogja a közép-európai piacon az infrastrukturális tevékenységét is. A társaság eladásainak növekedését várja a kínai Huawei céggel való együttműködéstől is, különösen a telekommunikációs és a hálózati piacon.

Az eseményen kérdésekre válaszolva elhangzott: mivel a Synergonnal szintén partneri kapcsolatban álló Cisco versenytársnak tekinti a Huaweit, az amerikai céggel újra kell tárgyalni az együttműködési megállapodást. Erre a Synergonnak július végégig 90 nap áll rendelkezésére.

Az eseményen az elnök elmondta: az informatikai megrendeléseket negatívan befolyásolja, hogy Magyarországon nem elég erős a kis- és középvállalati szektor. Hozzátette: általában is igaz, hogy a magyar cégek mérete és tőkeereje elmarad a nemzetközi versenyképességi szinttől.

Czakó Ferenc úgy vélte, hogy a tavalyi reálértékű stagnálást követően az idén az informatikai piac az átalagot tekintve mérsékelten, nominálisan az infláció körül nő. Mivel azonban a Synergon nagyvállalati piacán várhatón ezt meghaladó lesz a kereslet bővülése, a társaság 10 százalék körüli növekedésre számít éves szinten.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.