Natália
-3 °C
7 °C

Az EU teljes digitális műsorszórást akar 2012-re

euractiv.hu
2005.05.25. 09:56

Az Európai Bizottság arra buzdítja tagállamait, hogy minél hamarabb térjenek át a digitális műsorszórásra. A digitális jelekkel továbbított tévéadások jobb minőségűek, egy hullámhosszon több csatorna fogható, több rádióadás is továbbítható, a felszabaduló sávokon pedig mobiltelefon-szolgáltatásokat lehet eljuttatni széles tömegekhez.

Az Európai Bizottság értékelése szerint a tagországok jól haladnak az analóg műsorszórásról a digitálisra való áttérésben. Ausztria, Németország, Spanyolország, Finnország, Olaszország Málta és Svédország vélhetően 2010-ig teljesen átáll a digitális műsorszórásra, Belgium, Szlovénia, Szlovákia, Nagy-Britannia, Magyarország és Lengyelország legkésőbb 2012-ig tér át az új rendszerre.

A tévénézőknek egy digitális vevőt kell vásárolniuk, ahhoz hogy az adást fogják. (A legújabb tévékbe ezeket a vevőket beépítik, csak a régiekhez kell külön megvásárolni.) A bizottság becslése szerint évente 20 millió digitális vevőberendezést vásárolnak majd az európaiak.

Magyarországon tavaly októberben indult el a digitális műsorszórás, egyelőre a közszolgálati adók - m1, m2 és Duna TV - adása fogható digitálisan.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!