Mária
-6 °C
-2 °C

Bővíti budapesti központját a Tata

MTI
2005.06.27. 13:33
A Tata Consultancy Services (TCS) indiai IT-tanácsadó, szolgáltató és üzleti folyamatok kihelyezésével foglalkozó vállalat tervei szerint hétszáz fővel bővíti budapesti központját. A jelenleg háromszáz fővel működő központ 2008-ra - évente kétszázötven új fő felvételével - ezerfősre kíván növekedni, mondta az MTI-nek S. V. Mani, a TCS budapesti ügyvezető igazgatója. A létszámnövelés mellett épület-, és infrastruktúra-fejlesztést is terveznek, az új beruházások értékének nincs felső határa, azt a piac igényéhez igazítják. A TCS tavalyi forgalma világszerte elérte a 2,2 milliárd dollárt.

Az ügyvezető igazgató szerint Magyarország a legfontosabb ország a vállalat számára a kelet-európai régióban, mert jó az ország földrajzi elhelyezkedése, a magyar munkavállalók külföldi nyelvtudása, illetve kiegyensúlyozott a politikai és pénzügyi helyzet. A TCS 2001 óta működő budapesti központjának alkalmazottai a TCS ügyfeleit szolgálják ki angol, francia, német, spanyol, portugál, lengyel és olasz nyelven.

A cég saját adatai szerint az európai szoftverfejlesztési piac éves összbevételük huszonöt százalékát adja, a budapesti központ fejlesztése a TCS hosszútávú beruházásainak része.

A Tata Consultancy Services 2010-re a világ első 10 szoftverszolgáltatást nyújtó cégei közé kíván kerülni. Az 1968-ban alapított vállalat a tavaly 11,8 milliárd eurós forgalmat elkönyvelő indiai Tata Csoport tagja, melynek tevékenységi körébe tartozik a szoftverfejlesztés, kutatás, rendszerintegráció, és az üzleti tanácsadás. A cég világszerte 33 országban negyvenezer embert foglalkoztat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.