Zalán
6 °C
19 °C

Felére csökkent a Casio üzemi eredménye

MTI
2005.08.02. 10:40
A japán Casio Computer Co. üzemi eredménye az elmúlt negyedévben 49,8 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál, a mobiltelefon-készülékek és a hozzájuk szükséges kis képernyők értékesítésének visszaesése miatt. A cég ennek ellenére is megerősítette az éves nyereségének 10 százalékos javulását jelző, korábbi tervét.

A Casio 3,57 milliárd jen (31,81 millió dollár) üzemi eredményt ér el az üzleti éve júniussal zárult első negyedében, a tavalyi első üzleti negyedév 7,1 milliárd jenje helyett.

A Casio eredménye folyamatosan javult az elmúlt években a digitális fényképezőgépek, a rádió-szinkronizált karórák és a KDDI Corp. távközlési vállalatnak szállított mobiltelefonok, valamint a kisméretű folyadékkristályos kijelzők (LCD) élénk keresletének köszönhetően. Az idei első félévben azonban az eredmény visszaesett az elmúlt évihez képest, mivel a konszern az idén a mostani negyedévre időzíti új telefonkészülékeinek bemutatásá. Tavaly az első üzleti negyedévben volt a bemutató dömping.

A digitális fényképezőgépekben és mobiltelefonokban használt kisméretű LCD monitorok csökkenő értékesítése is visszavetette az eredményt. A Casio a saját termékei mellett a Motorola Inc. és a Kyocera Corp. számára is szállít monitorokat.

A Casio 43 milliárd jenes üzemi eredményt vár ebben az üzleti évben az előző évi 39,04 milliárd után.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Hajóutak

Csodás hajóutak: Olaszország, Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!