Miklós
-7 °C
4 °C

XML-routert gyártana az Intel

c|net
2005.08.18. 10:10

Az Intel szerdán bejelentette, hogy megvásárolja a illinoisi Sarvegát, amely az internetes forgalmat hatékonyabban kezelő XML szabványhoz alkalmazott hálózati routereket gyárt. Az üzlet részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A Sarvega 2003-ban 7 millió dolláros bevételt jelentett. Az öt esztendős cég egyik tulajdonosa maga az Intel, amely kockázati befektetési alapja révén 20 millió dollárral támogatta a vállalkozást.

Az XML routerek a hagyományos IP routerek kiegészítői - olyan eszközök, amelyek képesek az adatforgalmat tartalmi jellemzők alapján irányítani. Az iparági elemzők szerint az XML alapú vállalati adatforgalom a 2004-ben mért 15 százalékról 50 százalékra nő 2008-ig.

Az Intel a chipgyártáson kívül már korábban is próbálkozott eszközök gyártásával, próbálkozásai azonban balul ütöttek ki: a 2001-ben felvásárolt, adaptereket gyártó Xircomot végül felszámolták. 2000-ben saját XML-szerver alkalmazásokat is forgalmaztak, de nem sokkal később kiszálltak az üzletből.

A Sarvega révén az Intel így az ugyancsak hálózati eszközöket gyártó Cisco Systems, Extreme Networks és Foundry Networks versenytársává vált.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!