Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Felére zuhant a Sony nyeresége

Napi Gazdaság
2005.10.28. 07:44
Szeptember 30-ával zárult második üzleti negyedévében 47 százalékkal, 28,5 milliárd jenre (247 millió dollár) zuhant a fogyasztási elektronikai cikkek világszinten második legnagyobb gyártója, a Sony nettó nyeresége, elsősorban a tévékészülékek áresése és filmgyártó üzletágának vesztesége miatt.

Ráadásul kilátás sincs arra, hogy a közeljövőben a társaság olyan készülékkel álljon elő, ami fordulatot hozhatna. Bár a PlayStation 2 játékkonzol és annak hordozható változata elég jól megy és növelni is kívánják ezek gyártását, a PlayStation 3-at csak jövőre tudják piacra dobni, míg az új generációs Microsoft Xbox 360-as már idén november 22-én forgalomba kerül.

Az árbevétel minimális mértékben, 1703 milliárd jenre nőtt. Az üzemi nyereség 52 százalékkal, 65,9 milliárd jenre emelkedett, hála egy 73,5 milliárdos hasznot hozó üzletnek - a Sony nyugdíjalapjának egy részét eladta a japán kormánynak. A tévékészülékeket gyártó divízió 38 milliárd jenes veszteséget termelt, a Metro-Goldwyn-Mayer Inc. (MGM) 6,6 milliárd jenes veszteséggel zárta a negyedévet, miután nem akadt egy a tavalyi Pókember 2-höz hasonló sikerfilm. A társaság fenntartja korábbi előrejelzését, hogy a jövő márciusig tartó üzleti évet 11 éve először mínuszban, méghozzá 20 milliárd jenes veszteséggel zárják.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.