Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Az újvidéki rendőrség letartóztatott tíz neonácit

MTI
2005.11.12. 14:24
Az újvidéki rendőrség letartóztatta egy neonáci szervezet tíz feltételezett tagját, akik előzőleg bántalmazták az újvidéki egyetemen egy szeminárium résztvevőit - jelentette a belgrádi B92 rádióállomás szombaton.

A magát Nemzeti Szervezkedésnek nevező szélsőjobboldali csoport vasrudakkal felfegyverzett tagjai szerdán este berontottak a Fasizmus fenyegetése napjainkban mottóval rendezett szemináriumra. (A szeminárium nyitott volt a nagyközönség előtt, s nem volt biztonsági őrizet.)

A fekete bőrkabátba öltözött, rövidre nyírt hajú fiatalok zaklatták az előadókat, a diákokat és a mintegy 50 fős hallgatóság többi tagját. Több embert megütöttek, és röplapokat szórtak szét, amelyekben "kommunista visszamaradottaknak" nevezték a szeminárium résztvevőit. Az incidensben senki nem sérült meg súlyosan.

A Nemzeti Szervezkedés nem ismeretlen csoport. Tagjai az év elején antiszemita tartalmú hirdetéseket függesztettek ki, illetve ilyen tartalmú falfirkákkal csúfítottak el épületeket Belgrádban és Újvidéken. A szerdai incidenssel kapcsolatban a rendőrség még négy neonácit keres.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.