Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Kelet-Európában és Kínában erősít a SAP

MTI
2006.01.30. 11:43
A német SAP szoftverfejlesztő kapacitásainak bővítését tervezi Kínában és Kelet-Európában, mivel India már kezd túl drága lenni számára. India egyébként a SAP egyik legjelentősebb fejlesztési telephelye.

"India egyre drágább lesz" - jelentette ki Henning Kagermann a konszern vezére a Financial Times Deutschland gazdasági napilapnak. "eldöntöttük, hogy Indiában korlátozzuk alkalmazottaink számát és máshol nézünk körül."

Ázsia a SAP számára az egyik legfontosabb növekedési terep, ahol ezzel párhuzamosan olcsóbban is lehet termelni mint hazai piacán Németországban. Az indiai informatikai ágazat rohamos fejlődése azonban mára túlságosan megemelte a szakemberek alkalmazási költségeit.

Kínában egyelőre csak néhány száz szoftverfejlesztőt foglalkoztat a SAP, összességében pedig közel ezer főt, mivel az országban nem megbízható a szellemi tulajdon védelme. "Ez azonban nem tántorít el bennünket az alkalmazottak számának növelésétől" - jelentette ki Kagermann - "mihelyt Kína lépéseket tesz a szellemi tulajdon védelmének biztosítása felé".

A SAP Kelet-Európának is nagyobb szerepet szán a szoftverfejlesztés terén. "Vannak bőven lehetőségeink Kelet-Európában. Ellentétben Indiával a fluktuáció viszonylag alacsony és a költségek sem igazán magasak." Ehhez társul még az indiaihoz képest jóval fejlettebb infrastruktúra által kínált előny.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.