Árpád
-1 °C
9 °C

Kelet-Európában és Kínában erősít a SAP

MTI
2006.01.30. 11:43
A német SAP szoftverfejlesztő kapacitásainak bővítését tervezi Kínában és Kelet-Európában, mivel India már kezd túl drága lenni számára. India egyébként a SAP egyik legjelentősebb fejlesztési telephelye.

"India egyre drágább lesz" - jelentette ki Henning Kagermann a konszern vezére a Financial Times Deutschland gazdasági napilapnak. "eldöntöttük, hogy Indiában korlátozzuk alkalmazottaink számát és máshol nézünk körül."

Ázsia a SAP számára az egyik legfontosabb növekedési terep, ahol ezzel párhuzamosan olcsóbban is lehet termelni mint hazai piacán Németországban. Az indiai informatikai ágazat rohamos fejlődése azonban mára túlságosan megemelte a szakemberek alkalmazási költségeit.

Kínában egyelőre csak néhány száz szoftverfejlesztőt foglalkoztat a SAP, összességében pedig közel ezer főt, mivel az országban nem megbízható a szellemi tulajdon védelme. "Ez azonban nem tántorít el bennünket az alkalmazottak számának növelésétől" - jelentette ki Kagermann - "mihelyt Kína lépéseket tesz a szellemi tulajdon védelmének biztosítása felé".

A SAP Kelet-Európának is nagyobb szerepet szán a szoftverfejlesztés terén. "Vannak bőven lehetőségeink Kelet-Európában. Ellentétben Indiával a fluktuáció viszonylag alacsony és a költségek sem igazán magasak." Ehhez társul még az indiaihoz képest jóval fejlettebb infrastruktúra által kínált előny.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.