Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Csúcstechnológia a Samsungtól

2006.02.14. 12:52

A Samsung bejelentette új, HSDPA (Nagysebességű Csomagkapcsolt Letöltés) technológiával felszerelt Európában elsőként piacra dobott mobiltelefonját, az SGH-Z560-ast. A Samsung a nagyközönség elé tárta a legújabb, televíziózásra is alkalmas készülékeit, valamint a világ első WiBro techológiájával felszerelt telefonját, az SGH-M8000 nevű modellt.

A Samsung Electronics új, HSDPA techológiával felszerelt, ultravékony telefonja 1,8 mbps-os sebességre képes. Az SGH-Z560-as modell 2 megapixeles kamerával, 30 MB-os saját memóriával rendelkezik, ami miniSD kártyával bővíthető. Az ultravékony telefon széles kijelzőt kapott, mellyel igazi élvezetté válik a multimédiás alkalmazások és a nagy sebességű adatok letöltése a felhasználó számára. A Z560 QVGA technológiával felszerelt, 262 144 szín megjelenítésére képes LCD kijelzővel büszkélkedhet és várhatóan 2006 második negyedévétől kapható az európai piacon. A HSDPA technológia hétszer olyan gyors adatátvitelre képes, mint a WCDMA (3G) rendszer. A felhasználók olyan széleskörű multimédiás szolgáltatásokat élvezhetnek, mint a dvd-minőségű filmek vagy az interaktív multimédiás játékok letöltése, melyekhez szélessávú internet elérés párosul. Egy 4 MB-os mp3-as fájl letöltése 10 másodperccel válik gyorsabbá az új technológián keresztül.

A 3GSM Kongresszuson hat új, mobil televíziózásra alkalmas telefont mutatott be a Samsung a nagyközönség számára. A Samsung korábban már a koreai piacon bevezette S-DMB (Műholdas Digitális Multimédiás Műsorszórás) és T-DMB (Földi Digitális Multimédiás Műsorszórás) szolgáltatását és jelenleg is tárgyal európai, amerikai és kínai szolgáltatókkal a digitális televíziós szolgáltatások bevezetéséről. Az SGH-P900-as modell Európa első T-DMB kompatibilis telefonja, melyet a Samsung a nyári labdarúgó világbajnokság előtt kíván bevezetni.

Szintén a 3GSM keretein belül mutatták be a legújabb DVB-H kompatibilis telefont az SGH-P910-est. A világ első DMB-kompatibilis telefonja az SPH-B4100, amely digitális és földi televíziós adás vételére egyaránt alkalmas, sőt a PIP (Picture-in-Picture) funkciónak köszönhetően egyszerre két csatornát nézhetnek a felhasználók a készüléken. Szintén a katalán fővárosban tartott találkozón mutatták be a világ első, 5 megapixeles kamerával felszerelt DMB telefonját az SCH-B380-ast, mely forgatható LCD kijelzőjének köszönhetően teljes körű élményt nyújt tévézés közben. A világ első tv-vevős 3 dimenziós játék funkcióval felszerelt modellje, az SPH-B3200, valamint a világ legvékonyabb televíziózásra alkalmas készüléke, az SCH-B340 szintén a 3GSM-en debütált.

A Samsung vadonatúj WiBro technológiával felszerelt PDA-alapú telefonja az M8000 is Barcelonában mutatkozott be először. A WiBro technológia egy új szolgáltatás, melyen vezeték nélkül, szélessávon hangot, adatot és videót továbbíthatunk, videótelefonálhatunk, vagy multimédiás üzeneteket küldhetünk és fogadhatunk.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.